Marios Lefteriotis LINKEDIN work profile



ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ κλπ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ - COMMENTS ... Email Μάριου Λευτεριώτη Μάριος Λευτεριώτης - marlef
............................ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


 ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΘΟΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ κυρ' ΑΓΛΑΪΑΣ
Για ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ πατείστε το τετραγωνάκι κάτω από την οθόνη δεξιά. Πίσω με Esc

Download DIVX .............................. Download flv
Δείτε το και στο YOUTUBE watch it there too

Περισσότερες λεπτομέρειες στο
http://marios-videos-2.blogspot.com/#S15






.......................


Aglaia Vologiannidi Lefterioti - Αγλαϊα Βολογιαννίδη Λευθεριώτη
1913 - 2010





 ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΘΟΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΛΑΪΑΣ
Για ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ πατείστε το τετραγωνάκι κάτω από την οθόνη δεξιά. Πίσω με Esc




Πατείστε επάνω  στις εικόνες για να τις μεγενθύνετε και να τις κατεβάσετε



Paul and Aglaia - Παύλος και Αγλαϊα



Paul Leftheriotis - Παύλος Λευθεριώτης
1904-1989
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ σύζυγος της κυρ' Αγλαΐας, γενήθηκε το 1904 στούς Γιαννάδες της Κέρκυρας. Σε ηλικία 2 ετών έχασε τον πατέρα του Γεράσιμο και τον μεγάλωσε η μητέρα του Μαγδαληνή και ο παππούς του Γεώργιος Λευθεριώτης, γνωστός σαν "Αθάνος".  Το παρατσούκλι αυτό παίρνουν από τότε όλα τα άρρενα μέλη της οικογένειας, για την οποία υπάρχουν γενεαλογικά στοιχεία προέλευσης από το 1631 και μετά, όπως φαίνεται στο γενεαλογικό δέντρο που μπορείτε να δείτε αν πάτε εδώ.


Το 1922 τελείωσε το Γυμνάσιο της Κέρκυρας και το επόμενο έτος κατατάγηκε στη Χωροφυλακή. Από το 1924 μέχρι το 1941 υπηρέτησε στην Ήπειρο σαν διοικητής Σταθμών Χωροφυλακής, πρώτα στην Πυρσόγιαννη της Κόνιτσας και μετά στην Πάργα. Την εποχή εκείνη οι επαρχίες αυτές της Ελλάδας ληστοκρατούνταν και μαστίζονταν από την ζωοκλοπή. Πρόσφερε με επιτυχία πολλές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων αυτών καταστάσεων.

Το 1936 παντρεύτηκε την Αγλαΐα Βολογιαννίδη, δασκάλα από τον Ελαφότοπο Ηπείρου και απόκτησε μαζί της το 1937 ένα γιό που τον ονόμασε Μάριο.

Κατά την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου με πρωτοβουλία του και με την βοήθεια της συζύγου του, οργάνωσε στην Πάργα, νοσοκομείο με 30 αδελφές νοσοκόμες, 30 τραυματιοφορείς και 2 γιατρούς πολίτες, το οποίο πρόσφερε τη πρώτη ιατρική βοήθεια σε όλους τους τραυματίες από το μέτωπο της Αλβανίας. Το νοσηλευτικό αυτό κέντρο δημιουργήθηκε, συντηρείτο και ανεφοδιάζοταν με ιατρικό υλικό, από εισφορές του λαού που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του. Επίσης οργάνωσε πολυάριθμη ένοπλη πολιτοφυλακή για την συνεχή επιτήρηση των ακτών, προς αντιμετώπιση ενδεχόμενης απόβασης του εχθρού από την θάλασσα, όπως φημολογείτο. 

Εξ άλλου την 21 Φεβρουαρίου 1941, με φοβερή θαλασσοταραχή και κατόπιν εξάωρης πλεύσης στο ανοιχτό πέλαγος με βενζινόπλοιο και υπό τα πυρά 2 εχθρικών αεροπλάνων, κατόρθωσε να συλλάβει και να παραδώσει σε ρυμουλκό που έφθασε επί τόπου μετά 3 ώρες, ένα τρικινητήριο Ιταλικό υδροπλάνο με το πλήρωμά του από 6 ένοπλους άνδρες και δύο νεκρούς, που είχε προσθαλασσωθεί, λόγω βλάβης, ανοιχτά των Παξών και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει διότι εν τω μεταξύ είχε επιδιορθωθεί η βλάβη του.

Για τις πράξεις του αυτές, του απονεμήθηκαν 2 μετάλλια εξαιρέτων πράξεων το 1945 και 1946.

Μετά την κατάρρευση του μετώπου και την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου 1941, κατόπιν διαταγής, αναχώρησε με την δύναμη Χωροφυλακής και την οικογένειά του προς νότον, προστατεύοντας τις υποχωρούσες πολιτικές Αρχές του τόπου και αφού εγκατέλειψε όλη την οικοσκευή του που περιήλθε στα χέρια του εχθρού..

Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Πελόπιο Ηλείας, στον Πύργο και τέλος στην Αθήνα. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 50 υπέβαλε παραίτηση και εγκατέλειψε το σώμα Χωροφυλακής με τον βαθμό του Μοιράρχου.

Έκανε πολλές δωρεές στο χωριό του και το 1973 ανακαίνισε το πατρικό του σπίτι στους Γιαννάδες το οποίο στέγασε πολλές γενεές της οικογένειας Λευθεριώτη. Για περισότερες πληροφορίες πηγαίνετε εδώ

Κατά τη διάρκεια της ζωής του και όπου κι' αν βρισκόταν, βοηθούσε πάντα τους συνανθρώπους του, χωρίς καμία εξαίρεση και σκοπιμότητα ! Γι'αυτό το λόγο ήταν πάντοτε αγαπητός από εχθρούς και φίλους..  Έφυγε το 1989 σε ηλικία 85 ετών, πλήρης ημερών και αγάπης, μέσα στη θαλπωρή της οικογένειάς του.     
Μ.Λ.       

Εις αιωνίαν μνήμην Θεού ..



Έλισάβετ Έμμανουήλ - Βολογιαννίδη
η μητέρα της Αγλαΐας και της Δωροθέας Βολογιαννίδη - Λίλη (αδελφής της κυρ' Αγλαΐας)

















Από το βιβλίο του καθηγητή συγγραφέα και λογοτέχνη ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΑΦΟΤΟΠΟΣ (Τσερβάρι}


Κάντε κλικ επάνω στην παρακάτω εικόνα και μετά ξανακάντε να μεγενθυνθεί περισσότερο






Δείτε κι'άλλες φωτογραφίες της κυρ' Αγλαϊας στα :
 http://mariosphotos.blogspot.com/
καί




ΙΣΤΟΡΙΑ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ



ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 - Η κηδεία του δάσκαλου και έφεδρου Αξιωματικού Αναστάσιου Λίλη, ο οποίος σκοτώθηκε ηρωικά σε μιά από τις επικίνδυνες αποστολές που με αυτοθυσία είχε αναλάβει, για τον καθαρισμό ναρκοπεδίων του εχθρού, μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1944. Στην πομπή διακρίνονται αντάρτες του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ.
Ο Αναστάσιος Λίλης, θείος του Μάριου Λευτεριώτη, ήταν σύζυγος της Δωροθέας Λίλη - Βολογιαννίδη, αδελφής της κυρ' Αγλαίας Λευθεριώτη.
Την φωτογραφία αυτή όπως και την επόμενη τράβηξε ο Κώστας Μπαλάφας, που αποτύπωσε την περίοδο 1940-1944 της αντίστασης στην Ηπείρο κατά του Γερμανού κατακτητή. Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 234 σελ.24 του εβδομαδιαίου περιοδικού LIFO, στα πλαίσια αφιερώματός του στον φωτογράφο ".. που αποτύπωσε το γλυκό ίχνος μιάς γενναίας εποχής .."




ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΙΧΝΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΝΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 - Η Δωροθέα Λίλη - Βολογιαννίδη (αριστερά), θρηνεί πάνω στο φέρετρο του αδικοχαμένου άντρα της Αναστάση Λίλη, έφεδρου Αξιωματικού.
Δεξιά η Ελένη Καρπούζη Λίλη, αδελφή του Αναστάση.







ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ..
 Η Δωροθέα και ο Αναστάσης Λίλης πριν τα σκληρά πεπρωμένα του πολέμου τους χωρίσουν για πάντα.
Δόξα και τιμή στο ξεχασμένο παλικάρη που με αυτοθυσία έδοσε τη ζωή του για την Ελλάδα και στην κόρη που αφιέρωσε τη ζωή της ολόκληρη τιμώντας τη θύμησή του ...






Δωροθέα Λίλη
1916 - 1989
Η ΔΩΡΟΘΕΑ ΒΟΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗ - ΛΙΛΗ, θεία του Μάριου Λευτεριώτη και αδελφή της κυρ'Αγλαϊας, ήταν 28 χρονών όταν σκοτώθηκε ηρωϊκά ο άντρας της Αναστάσης Λίλης, έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ και φορούσε μαύρα ή, σκούρα ρούχα για όλη της τη ζωή. Εφυγε στις 27/10/2005 σε ηλικία 89 ετών, πλήρης ημερών !






Κάντε αριστερό κλικ στις φωτογραφίες να μεγαλώσουν και μετά με δεξί κλικ να τις κατεβάσετε



ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Πειραιώς 138
Η φωτογραφία στα χρόνια της Αντίστασης. Ελλάδα, 1941 - 1944

Στις 27 Φεβρουαρίου 2011, Κυριακή, έγινε στο Μουσείο Μπενάκη, ημερίδα για τη φωτογραφία στα χρόνια της Αντίστασης. Η ημερίδα άρχισε στις 11 το πρωί και τελείωσε το απόγευμα, περιελάμβανε δε τέσσερεις Συνεδρίες.
Η πρώτη Συνεδρία, την οποία παρακολουθήσαμε, περιελάμβανε το έργο των φωτογράφων Κώστα Μπαλάφα και Σπύρου Μελετζή.
Οι παραπάνω φωτογραφίες, που ευγενώς μας παρεχώρησε ο φωτογράφος Λεωνίδας Κουργιαντάκης, είναι από αυτή την Συνεδρία που έγινε υπό την προεδρία της κ. Φανής Κωνσταντίνου και στην οποία παρουσίασαν εισηγήσεις οι Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος,  Γεωργία Ιμσιρίδου, Τάσος Σακελαρόπουλος και Νίνα Κασσιανού.
Ειδικώτερα η κ. Γεωργία Ιμσιρίδου, προϊσταμένη του φωτογραφικού τμήματος του μουσείου, στην εισήγησή της με τίτλο η Αντίσταση του Κώστα Μπαλάφα, παρουσίασε και σχολίασε φωτογραφίες του Μπαλάφα, της περιόδου αυτής, που έχουν καταξιωθεί διεθνώς τις τελευταίες δεκαετίες, από τότε που ο Ηπειρώτης φωτογράφος, μετά από πολλές περιπέτειες, παρουσίασε τη δουλειά του στο Ελληνικό κοινό. Η προβαλόμενη φωτογραφία ενώπιον του πάνελ των ομιλητών και του κοινού, φέρει τον τίτλο που της δόθηκε από τον Κώστα Μπαλάφα, "ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΕΣ ΜΑΝΕΣ" και είναι μία από τις συγκλονιστικότερες φωτογραφίες της περιόδου αυτής (έχει παραχθεί από την αρχική μεγαλύτερη έκδοσή της, που δημοσιεύεται λίγο ποιό πάνω στη σελίδα αυτή). Στο πρόσωπο της νέας γυναίκας αριστερά, που προβάλλει σαν μάσκα αρχαίας τραγωδίας, αποτυπώνεται το δράμα και η απόγνωση μιάς εποχής βαθειά στιγματισμένης από τον πόλεμο .. Ο Μπαλάφας δεν είχε δόσει στοιχεία για την ταυτότητα αυτής της γυναίκας και έτσι μέχρι τώρα (2011) έμενε άγνωστη η προσωπική της περιπέτεια και η Οδύσσεια της ζωής της. Η κ. Ιμσιρίδου όμως στην ομιλία της αποκάλυψε ότι είναι η γυναίκα του αδικοχαμένου Εφεδρου Αξιωματικού Λίλη, πληροφορία την οποία έλαβε, όπως είπε, από τον Μάριο Λευτεριώτη, ανηψιό του Λίλη, την ημέρα των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης του Κώστα Μπαλάφα στο Μουσείο Μπενάκη (10-2-2011).
Ευχαριστούμε θερμά την ομιλήτρια διότι παρουσίασε τις πληροφορίες που της δόσαμε και με  αυτόν τον τρόπο έδοσε μια άλλη διάσταση σ'αυτή την συγκλονιστική φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα, συγχρόνως όμως τίμησε τη μνήμη της γυναίκας αυτής και ικανοποίησε τους οικείους της που τόσα χρόνια περίμεναν αυτή την στιγμή.
Λεπτομέρειες για τη ζωή της Δωροθέας Λίλη, συζύγου του Εφεδρου Αξιωματικού Αναστάση Λίλη, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα αυτή, αλλά επίσης μπορείτε να έχετε
 και κατόπιν επικοινωνίας μαζύ μου (marleft@otenet.gr).
                                                                                                                                                                                                                                                                                                Μ.Λ.


Πατείστε επ'ανω στη φωτογραφία και μετά ξαναπατείστε, για να διαβάσετε το κείμενο !!

Το ανωτέρω δημοσίευμα στο περιοδικό "ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ ΜΑΣ", έγινε τον Φεβρουάριο του 2006, 4 μήνες μετά τον θάνατο της Δωροθέας Λίλη, για να τιμήσει τη μνήμη της και να υπενθυμίσει στον Κώστα Μπαλάφα ότι έπρεπε να αποδώσει στην πασίγνωστη πια φωτογραφία του, την πραγματική της διάσταση, αναφέροντας τα ονόματα των πρωταγωνιστών της και κυρίως αυτό της Δωροθέας Λίλη. Πλην όμως βλέπουμε ότι το 2011, πέντε χρόνια δηλαδή μετά, στην έκθεσή του στο Μουσείο Μπενάκη, ο Μπαλάφας δεν έδοσε καμιά σχετική πληροφορία στους αρμόδιους του μουσείου, αφήνοντας στην ανωνυμία τη γυναίκα αυτή, το τραγικό πρόσωπο της οποίας προσέδωσε εμβληματική αξία στη φωτογραφία του .. Ελπίζουμε, μετά την επίσημη αποκάλυψη του ονόματός της από τους αρμόδιους της Έκθεσης, που έγινε με την παρέμβασή μας, να ΜΗ επαναληφθεί το "λάθος" αυτό στο μέλλον .. Το ίδιο ισχύει και για τους διοργανωτές κάθε μελλοντικής έκθεσης, ή έκδοσης, ή δημόσιας προβολής της φωτογραφίας αυτής, για τους οποίους πλέον δεν συγχωρείται καμία άγνοια και θα πρέπει συγχρόνως με την φωτογραφία αυτή να αναφέρουν και το όνομα της Δωροθέας Λίλη !!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Μ.Λ.




ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ο Ηπειρώτης φωτογράφος της Αντίστασης
Φωτογραφική έκθεση του έργου του στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), με τον τίτλο
«Κώστας Μπαλάφας. Το Αντάρτικο στην Ήπειρο, 1941-1944» 
από 11 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2011


Αποχαιρετισμός στον Κώστα Μπαλάφα.

Όσοι εργάζονται στο Μουσείο Μπενάκη και είχαν την καλή τύχη να τον γνωρίσουν, του εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς τους, όχι μόνο για την απόφασή του να εμπιστευτεί το έργο του στο Ίδρυμα, αλλά και για τα ξεχασμένα μονοπάτια που τους άνοιξε η στάση της ζωής του, με αξίες που από νέος ενστερνίστηκε και σταθερά ακολούθησε χωρίς παρεκκλίσεις.

Η επαφή μαζί του, όπως τονίζει η Φανή Κωνσταντίνου, μας σημάδεψε. Ήταν ένα από τα ανεκτίμητα δώρα του. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις συναντήσεις μας στο φιλόξενο σπίτι του, πώς μας μετέφερε με το δικό του μαγικό τρόπο στα δύσκολα χρόνια της νιότης του και πώς μας μεταλαμπάδευε με μεστές και ποιητικές φράσεις το καταστάλαγμα της φιλοσοφίας του.

Η μεγάλη του όμως προσφορά στην ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας αλλά και στην ιστορία αυτού του τόπου, είναι το ίδιο του το έργο. Μέσα από 15.000 φωτογραφικά θέματα συμπληρωμένα με κινηματογραφικές ταινίες, ηχητικές και γραπτές μαρτυρίες, κατέγραψε το Αντάρτικο στην Ήπειρο και στη συνέχεια όλες τις εκφάνσεις της μεταπολεμικής ελληνικής κοινωνίας, με συνείδηση ότι ο παραδοσιακός τρόπος ζωής χάνεται. Πρωταγωνιστής στις εικόνες του ο απλός άνθρωπος του μόχθου, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι των ορεινών χωριών της Ηπείρου της οποίας δικαίως ονομάστηκε υμνωδός. Εμβληματική μορφή, αυτή της Ηπειρώτισσας μάνας. Η φωτογραφική του γραφή απέριττη, αυστηρή, χωρίς φλυαρία και λυρισμό, δεμένη σφικτά με τα θέματά του.
Έπρεπε να φτάσουμε στη δεκαετία του 1980, για να εκτιμηθεί η φωτογραφική του δημιουργία από νέους φωτογράφους της εποχής και να ακολουθήσει εκθεσιακό και εκδοτικό ενδιαφέρον, με αποκορύφωμα τους μνημειακούς τόμους των εκδόσεων Ποταμός, ενίοτε με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη.

Ανήσυχος για την τύχη του έργου του, καθώς είχε απόλυτη συνείδηση της ιστορικής και φωτογραφικής του αξίας, αποφάσισε πριν πέντε χρόνια να το εμπιστευτεί στο Μουσείο Μπενάκη. Ένας έπαινος για το Ίδρυμα αλλά και ένα βαρύ χρέος. Το χρέος αυτό μάλιστα μένει ανοικτό, καθώς όταν τον ρωτήσαμε τι θα μας συμβούλευε σχετικά με την αξιοποίησή του, απάντησε: «Να το σεβαστείτε.» Τα λόγια του αυτά αποτελούν τη βάση για κάθε πρωτοβουλία σχετικά με το υλικό του.

Στην έκθεση Το Αντάρτικο στην Ήπειρο, 1941-1944 τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν η τελευταία φορά που τον είδαμε δημόσια. Η συγκίνηση και η ευχαρίστηση στο πρόσωπό του ήταν έκδηλη, παρά την κλονισμένη ήδη υγεία του.
Πιστεύουμε, πως φεύγοντας για το μακρινό ταξίδι, είναι ήσυχος για την τύχη του έργου του. Το Μουσείο Μπενάκη θα είναι ο θεματοφύλακάς του, ενώ το ίδιο θα ανήκει σε όλους, όπως ο ίδιος πρέσβευε.

Ο Κώστας Μπαλάφας έφυγε από κοντά μας σε μια εποχή σύγχυσης και ταπείνωσης. Οι φωτογραφίες του όμως, θα αποπνέουν πάντα την αγάπη και την υπερηφάνεια που ένοιωσε για αυτόν τον τόπο, και που εμείς οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε. Το έργο του και η ζωή του ας μας βοηθήσουν να βρούμε το δρόμο.   


                                                                                    Αθήνα, 11/10/2011





Ανέκδοτες φωτογραφίες από τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13
και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

τραβηγμένες από τον ζωγράφο Νικόλαο Οθωναίο (1877-1949)

από το αρχείο Νίνας και Αλέκου Κέντρου

κάντε αριστερό κλικ επάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυση















 


Νικόλαος Οθωναίος

Το έργο αυτό φιλοτεχνήθηκε από τον Νικόλαο Οθωναίο πριν το 1911
Είναι λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 204,3 εκ. Χ 166,5 εκ.
Ανήκει σήμερα στη συλλογή της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος


Ο ζωγράφος Νικόλαος Οθωναίος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1877. Σπούδασε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τον Κωνσταντίνο Βολανάκη και τον Νικηφόρο Λύτρα. Το 1906 αναχώρησε για τη Γερμανία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία του Μονάχου, κοντά στον ζωγράφο Heinrich von Zugel.  Από το 1908 ως το 1910 έμεινε στο Λονδίνο. Επέστρεψε στην Αθήνα έφτιαξε με πολύ μεράκι το προσωπικό του ατελιέ και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στην κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές εκθέσεις. Ο Νικόλαος Οθωναίος ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της καλλιτεχνικής Αθηναϊκής Λέσχης, καθώς και της Επιτροπής Εκδόσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και συμμετείχε στην ίδρυση της "Ομάδας Τέχνη". Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής των παραρτημάτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα και τους Δελφούς. Πέθανε στη Σκόπελο το 1949. Το έργο του χαρακτηρίζεται από σκηνές της καθημερινής ζωής της εποχής του και από την απεικόνιση ιμπρεσιονιστικών τοπίων και ζώων.
Τις παραπάνω φωτογραφίες, μας παρεχώρησε η εγγονή του, Νίνα Κέντρου, ζωγράφος, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
                                                                                                                                                                      Μ.Λ.   






Marios Lefteriotis LINKEDIN work profile


Μάριος Λευτεριώτης - Ο ανηψιός της Δωροθέας Λίλη και γιός της Αγλαΐας Λευθεριώτη


















MARIOS LEFTERIOTIS (marlef), is Construction Engineer, but also Director, Photographer and Movie Maker. His short film "REQUIEM for humanity", has been extensively reviewed and maintains its originality even to-day (2010), 40 years after its release date (1970) .. From his books, one titled "THE THIRD DIMENSION IN THE ATHENS 2004 OLYMPIC GAMES" (not published yet), contains 230 3-D Anaglyph photos, broadly reviewed (30 of them) on the web. In addition to these, documents from his family archives in Corfu, dating since 1631, have been published in his pages and everybody can review them. Besides, many of his photos and paintings are presented in several galleries on the web and evaluated by many photographers, worldwide. Finally, at his music page, M.L. has picked up some of the best music radio programs of all kinds (modern or classic music), which you can enjoy whenever you feel like it !
Ο ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ (marlef), είναι κατά κύριο λόγο Πολιτικός Μηχανικός, αλλά επίσης και σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής και φωτογράφος. Η ταινία του "REQUIEM for humanity", παραγωγής 1970 με αρχικό τίτλο "ΕΛΕΓΕΙΟΝ ή ΡΕΚΒΙΕΜ", έχει παρουσιαστεί σε πολλές σινε-λέσχες διεθνώς και κινηματογράφους τέχνης, στη διάρκεια των δεκαετιών 1970 και 1980, όπως επίσης και στην Ελληνική Tηλεόραση και διατηρεί τον πρωτοποριακό  της χαρακτήρα μέχρι σήμερα (2010), 40 χρόνια μετά τη δημιουργία της .. Ενα από τα 3 ανέκδοτα βιβλία του, "Η ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ", περιέχει 230 έγχρωμες τρισδιάστατες φωτογραφίες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που έχουν ευρύτατα συζητηθεί (30 απ'αυτές) στο διαδίκτυο. Εξ άλλου οι φωτογραφίες του και οι πίνακές του παρουσιάζονται σε πολλές γκαλερύ στο διαδίκτυο, όπου αξιολογούνται από πολλούς φωτογράφους διεθνώς. Επίσης, παλιά έγγραφα στα Ελληνικά και τα Ιταλικά, της οικογένειάς του από την Κέρκυρα, που χρονολογούνται από το 1631, δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του, όπου μπορεί κανείς να τα μελετήσει διεξοδικά. Τέλος, στη μουσική του σελίδα, ο Μ.Λ. έχει διαλέξει τα 30 καλύτερα μουσικά ραδιόφωνα του διαδικτύου, όπου μπορείτε να απολαύσετε όλα τα είδη μουσικής, από μοντέρνα μέχρι προκλασσική !


Δραστηριότητες του Μάριου Λευτεριώτη



Πατείστε επάνω στις εικόνες ή, τους τίτλους - Click on the photos or the titles






Παλιά έγγραφα - Old papers........Ταινίες - Movies - Videos ................Φωτογραφίες, πίνακες - Photos, paintings.........................Βιβλία - Books.........................Μουσική - Music....

.









.












Μενέλαος Κικόπουλος






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ του Μάριου Λευτεριώτη

GREECE Epirus rural home - Ηπειρώτικο χωριάτικο σπίτι



GREECE, Epirus, Vikos Canyon, rural home - Φαράγκι του Βίκου, Ηπειρώτικο χωριάτικο σπίτι



2003

GRIGORIS KAPSALIS FESTIVAL ECHOES OF ZAGORI
a film by
MARIOS LEFTERIOTIS

Documentary film about GRIGORIS KAPSALIS, a great Greek musician of the Epirus traditional folk music.
He is worldwide recognised as a clarinet virtuoso of Greek folk music and his village Elafotopos, in 11 august 2003, honoured him for that.
You may watch, in this movie, Grigoris playing with his clarinet many old tunes of Epirus and village girls dansing in the traditional way.

Enjoy them..

ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΨΑΛΗ
For FULL SCREEN press the four little arrows. Go back with Esc
Για_ΠΛΗΡΗ_ΟΘΟΝΗ_πατείστε_τα 4 μικρά βελάκια κάτω από την οθόνη δεξιά. Πίσω με Esc

Παρακολουθείστε την ταινία και στο YOUTUBE


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
μιά ταινία του

Μιά ταινία από τη βραδιά (11-8-2003), που τιμήθηκε από το χωριό του ο μεγάλος Ελληνας μουσικός της παραδοσιακής λαϊκής μουσικής της Ηπείρου.
Ο Γρηγόρης Καψάλης είναι ένας πολύ γνωστός δεξιοτέχνης του κλαρίνου, τραγουδιστής και ψάλτης, έχει παγκόσμια καταξίωση και το χωριό του, ο Ελαφότοπος (Τσερβάρι) Ζαγορίου Ηπείρου, τον βράβευσε την βραδιά αυτή για την προσφορά του στην παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική.
Στην ταινία εκτελούνται από τον ίδιο και το συγκρότημά του, πολλά παλιά Ζαγορίσια τραγούδια, ενώ το χορευτικό συγκρότημα του χωριού παρουσιάζει μερικούς Ηπειρώτικους χορούς με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τραγουδούν οι :
Γιάννης Παπακώστας
Μιχάλης Καπρινιώτης
Νίκος Τομαράς και
Αγγελινάκη Μαρία

Παίζουν όργανα :
Κλαρίνο Γρηγόρης και Νίκος Καψάλης,
Βιολί Κώστας Κωσταγιώργος,
Λαούτο Διαμαντάκης Κάλης και Μιχάλης Μαρκόπουλος,
Ντέφι Απόστολος Παπάς.

Η ταινία έγινε με την πρωτοβουλία και φροντίδα της Ενωσης Αποδήμων Ελαφοτόπου.

Ο Τάσος Ρούμπης έκανε τις επί τόπου λήψεις και το πρώτο μοντάζ υλικού διάρκειας 4 ωρών.

Ο Μάριος Λευτεριώτης, κατόπιν παρακλήσεως του προέδρου της Ενωσης Αποδήμων Ελαφοτόπου, Πάκη Γκογιάννου και σαν προσφορά του προς τον Γρηγόρη Καψάλη και την Ενωση, επεξεργάστηκε όλο το υλικό εξ αρχής και διαμόρφωσε την ταινία στην παρούσα της μορφή.
Απολαύστε την 


You tube ......Blip.tv..... Archives ...... Google video



 . .


περιδικό "Το ΖΑΓΟΡΙ μας" τ. 386 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 - ΣΕΛΙΔΑ 20
ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ :
Η ΑΓΛΑΪΑ ΒΟΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗ
     Μας ξάφνιασε, μέσω Αυγουστιάτικα, η Αγλαϊα κι ας μη ταιριάζει το "ξάφνιασμα" για το θάνατο κάποιου που πλησιάζει να κόψει το νήμα των 100 χρόνων. Η Αγλαϊα των 97 ετών όμως έδειχνε να καθορίζει αυτή την ηλικία της κι όχι το αντίθετο. Μέχρι τα τελευταία της, γεμάτη όρεξη για ζωή, αισιόδοξη και με αμείωτη πάντα την έφεση για προσφορά. Αυθεντική εκπρόσωπος της Ζαγορίσιας γυναίκας σ΄όλες της τις εκφάνσεις.

     Γεννήθηκε στο Τσερβάρι της το 1913 και μόλις 5 χρόνων έχασε τον πατέρα της (1918). Το 1923 δεκάχρονη, με τη φροντίδα συγγενών της μπήκε στο οικοτροφείο Ιωαννίνων και το 1932 αποφοίτησε από το διδασκαλείο Ιωαννίνων. Το 1934 πρωτοδιορίζεται 21χρονη κοπέλα στο Δημοτικό σχολείο Πυρσόγιαννης Κονίτσης. Εκεί συνάντησε, αγάπησε και παντρεύτηκε τον νεαρό Κερκυραίο Ανθυπομοίραρχο Παύλο Λευτεριώτη, με τον οποίο απέκτησε τον μοναχογιό της Μάριο, Πολιτικό μηχανικό σήμερα. Το 1940, ο πόλεμος βρίσκει το ανδρόγυνο να υπηρετεί στην Πάργα, όπου και θα εργαστεί ως εθελόντρια νοσοκόμος στο πρόχειρο νοσοκομείο το οποίο σύστησε εκεί ο άνδρας της για την υποδοχή των πρώτων τραυματιών του πολέμου. Για την προσφορά της αυτή στις 27 Οκτωβρίου του 2003, ο Δήμος Αγίου Στεφάνου Αττικής, της απένειμε τιμητική διάκριση στην εκδήλωση του εορτασμού του 1940 που έγινε εκεί με τη συμμετοχή πολλών Ηπειρωτών. Το 1956, υπηρέτησε για πέντε ολόκληρα χρόνια στην Ιτέα από όπου μετατέθηκε στην Αθήνα που δίδαξε μέχρι το 1969, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του διευθυντή Α'. Με την έμπρακτη έφεση για προσφορά, ανήσυχη και δημιουργική, πρωτοστάτησε το 1959 στην ίδρυση της Ενωσης Αποδήμων Ελαφοτόπου. Η αγάπη της για τον τόπο της, το Ζαγόρι και το Τσερβάρι, εκδηλώνεται συνεχώς με τις γενναιόδωρες χρηματικές προσφορές της στην εκκλησία, στους συλλόγους, στις διάφορες εκδηλώσεις και εκδόσεις για το χωριό της.

     Συγκινητική και πάντα γενναιόδωρη όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η στήριξη και η προσφορά της στο περιοδικό "Το Ζαγόρι μας", που ήταν το περιοδικό της, όπως μας έλεγε, στις συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε μαζί της μέχρι τα τελευταία της.

     Η είδηση του θανάτου της μας γέμισε θλίψη όλους εδώ στο περιοδικό. Ηταν σαν να έφυγε ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Θα τη θυμόμαστε πάντα σαν μια ωραία Ζαγορίσια μορφή. Στο γιο της Μάριο, τη γυναίκα του και σ' όλους τους τους συγγενείς της, τα θερμότερα συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής που τη σκέπασε.
"Το ΖΑΓΟΡΙ μας"

Aglaia Lefterioti Marios' photos marlef alaouda Aglaia Leftherioti LEFTHERIOTIS SHORT MOVIE FILM MAKER DIRECTOR ART ARTISTIC PHOTOS FOTOS PHOTOGRAPHY FOTOGRAPHY SHORT FILM ART CINEMA CORFU FAMILY ARCHIVES REQUIEM FOR HUMANITY ELEGEION I REKVIEM EARTH ZERO HOUR ATHENS 2004 OLYMPIC GAMES OLYMPICS 3-D ANAGLYPH PHOTOS PHOTONET FACEBOOK GREECE GREEK ISLANDS NEWS AGLAIA LEFTHERIOTOY ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΙΝΕΜΑ ΑΓΛΑΙΑ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΟΥ Η ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΥ 1940 ΒΟΛΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΗΠΕΙΡΟΣ ΖΑΓΟΡΙ ΕΛΑΦΟΤΟΠΟΣ ΤΣΕΡΒΑΡΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΟΡΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ 1940 ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΛΕΓΕΙΟΝ Η ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ 2004 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΕΡΕΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΘΗΝΑ


.............

7 σχόλια:

  1. Η κυρ' Αγλαϊα Λευθεριώτη - Βολογιαννίδη, παλιά Ηπειρώτισσα, έφυγε στα 98 της χρόνια, στις 11 Αυγούστου 2010, όρθια στα πόδια της με γενναιότητα και αγάπη, έτσι οπως έζησε όλη της τη ζωή.. Καλή Ανάσταση κυρ' Αγλαϊα !
    Μ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα Μαρία Ζαγοριανού4 Ιανουαρίου 2011 στις 10:32 π.μ.

    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ!
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ,
    ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά και ευτυχισμένο το 2011 ! Η σελίδα αυτή της κυρ'Αγλαίας έχει γίνει πλέον το σημείο συνάντησης των Ηπειρωτών όλου του κόσμου.. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζύ μου χρησιμοποιώντας και το E-mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Μάριε και φίλοι της Αγλαϊας,

    Δεν υπάρχει μέρα, δεν υπάρχει τοπικό γεγονός που να μη φέρει στην μνήμη και να μη συζητηθεί, πάντα με θετικά σχόλια, το όνομα της γλυκιά σου μανούλας, της Αγλαϊας.

    Την προηγούμενη Κυριακή (13-2-2011) στο HOTEL STANLEY, κόψαμε την πίττα του Ελαφοτόπου και πάλι χρυσή λίρα το δώρο του τυχερού, αυτή τη φορά όμως δεν ήταν δωρεά της Αγλαϊας, όπως ήταν πάντα στο παρελθόν. Απούσα και η Αγλαϊα αλλά να μας παρακολουθεί και να μας ελέγχει από ψηλά, ως "Μάννα του Ελαφοτόπου".

    Κοπή πίττας και χτές (20-2-2011) της Ένωσης Ζαγορισίων στη Ριζάρειο σχολή στο Χαλάνδρι. Ποτέ δεν παρέλειπε να είναι κοντά μας και να σέρνει πρώτη τον Ηπειρώτικο Χορό και να την κρατά ο Θρασύβουλος, με τον ήχο του κλαρίνου τού δικού μας Νίκου Καψάλη, τον ανεψιό και άξιο απόγονο της Εθνικής Πολιτιστικής κληρονομιάς,του Γρηγόρη μας, που τόσο πολύ αγαπούσε η Αγλαϊα. Φέτος όμως λόγω συγκυριών δε χωρέψαμε. Καρτερούμε το καλοκαίρι στο χωριό, αλλά και την επόμενη χρονιά, με τη βοήθεια του Θεού και την ευχή της Αγλαϊας να ξεφαντώσουμε.

    Χαιρετισμούς στη σύζυγο και στην Αντωνία

    Πολλά φιλιά

    Πάκης Δ. Γκογιάννος




    Πάκης Γκογιάννος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ φίλε Πάκη. Να είστε όλοι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ
    ΜΑΣ ΣΥΓΚΗΝΗΣΑΤΕ,ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΗ ΚΟΜΑΤΣΕΛΗ-ΓΚΡΑΤΖΙΟΥ (ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΑ). Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΑΔΕΡΦΗ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΑΣ,Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΣΑΣ Η ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΚΡΑΤΖΙΟΥ, ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΓΚΡΑΤΖΙΟΥ (ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΔΕΡΦΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑ ΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ),Ο ΤΑΚΗΣ ΓΚΡΑΤΖΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΥΗ ΚΟΜΑΤΣΕΛΗ (ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΓΚΡΑΤΖΙΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή κ. Κοματσέλη
    Με συγκινήσατε πραγματικά με όλες αυτές τις μνήμες αγαπητών μας προσώπων, που μερικά απ'αυτά δεν υπάρχουν πλέον. Ευτυχώς που υπάρχει και ο ιστός για να ερχόμαστε σε επάφή, έστω και κατά τύχην. Στη διάθεσή σας για ότι θέλετε. Δείτε και τις υπόλοιπες σελίδες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΩΝ
Γράψτε το σχόλιό σας παρακάτω και αν θέλετε στην επικεφαλίδα του σχολίου να γραφεί το Ονομα σας, ή να μείνετε Ανώνυμος, πατείστε το μπλε τετραγωνάκι που είναι στο δεξιό άκρο της φράσης "Υποβολή σχολίου ως :" και τσεκάρετε από τον κατάλογο που θα ανοίξει, μία από τις δύο τελευταίες επιλογές (Ονομα ή Ανώνυμος). Μετά αν θέλετε να δείτε το σχόλιό σας πριν δημοσιευθεί,πατείστε το "Προεπισκόπηση", αλλιώς πατείστε "Δημοσίευση σχολίου" για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΜΑΡΙΟ ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗ : marleft@otenet.gr

Information sheet about Marios Lefteriotis and his work
Biography - Βιογραφικο


Information about his movies, photos and 3D images of the Athens 2004 Olympic Games, can be found here :
Πληροφορίες για τις ταινίες του, τις φωτογραφίες του, και για τις τρισδιάστατες απεικονίσεις των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μπορείτε να βρείτε εδώ :




Information about the 800 old documents of his family in Corfu (dating since 1631), how you may review them at “HISTORICAL CORFU ARCHIVES” in Corfu town, or see and download them from his sites on internet, can be found here :
Πληροφορίες για τα 800 παλιά έγγραφα της οικογένειάς του (από το 1631), πως θα τα δείτε στο Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας (Γ.Α.Κ. Κερκύρας) και πως θα κατεβάσετε από τον ιστό το βιβλίο του Μάριου Λευθεριώτη, "ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΟΥ", που τα περιέχει σε υψηλής ανάλυσης αντίγραφα, μπορείτε να βρείτε εδώ :


Information about his water moving photos, can be found here :
Πληροφορίες για τις φωτογραφίες του με κινούμενα νερά, μπορείτε να βρείτε εδώ :



Information about his music page with the 30 best web radio stations and his photographic water effects with retro music, can be found here :
Πληροφορίες για τη μουσική του σελίδα 30 ραδιοφωνικών σταθμών του ιστού και τα υδάτινα φωτογραφικά του εφέ με ρετρό μουσική, μπορείτε να βρείτε εδώ :


Information about his three books and how you can download them, can be found here :
Πληροφορίες για τα τρία βιβλία του και πως να τα κατεβάσετε, μπορείτε να βρείτε εδώ :


Finally you may visit his photo-gallery on PHOTONET, and also review his discussion (WHERE IS THE BACK STORY) on the philosophical forum, with 20 photographers from all over the world, about art, life and how we can survive on this planet, on :
Τέλος μπορείτε να επισκεφθείτε την φωτογραφική γκαλερί του στο διεθνές φωτογραφικό site PHOTONET και επίσης να διαβάσετε και τη συζήτησή του (WHERE IS THE BACK STORY) στο φιλοσοφικό φόρουμ, με 20 γνωστούς φωτογράφους απ'όλο τον κόσμο, για την τέχνη, την ζωή και την επιβίωση του ανθρώπου, στο :



You may also visit his channel at YOUTUBE and review all his movies, as well as a numerous collection of videos of other subscribers, on :
Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το κανάλι του στο YouTube, με όλες τις ταινίες του καθώς επίσης και μια μεγάλη συλλογή βίντεο άλλων δημιουργών, στο :



Email : marleft@otenet.gr
BOOKS - ΒΙΒΛΙΑ


R E T R O
TANGO ...... RUMBA ...... 50s 60s 70s ...... PIANO JAZZ ....COUNTRY ...... RELAX ...... CLASSICAL


SPECIAL PAGES - ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Click on - Πατείστε επάνω













SANTORINI

........














IN MEMORIAM

........